Header

zondag 29 december 2013

Zo krijg je gratis instant Starwood Preferred Guest Gold 'light' status!

Starwood Preferred Guest, het hotel loyalty programma van onder andere Sheraton, W Hotels, Westin en Le Meridien, heeft naast haar 3 openlijke Elite status levels (Preferred/Basis, Gold en Platinum) nog een 'geheim' niveau tussen Preferred en Gold in.
Dit level heet Preferred Plus en is vrijwel hetzelfde als de Gold Elite status minus de welkomstgift (o.a. gratis internet), extra Starpoints en Elite telefoonlijn.
Wat je wel krijgt boven het basis level Preferred is:

 • Een upgrade naar een 'Preferred Room'. Officieel is dit géén hogere kamercategorie en zeker ook geen suites. Vaak krijg je, natuurlijk op basis van beschikbaarheid, een ruimere kamer binnen de zelfde categorie, een corner room of een kamer op een hogere verdieping.
 • 16:00h Late Check-out (op basis van beschikbaarheid bij resorts en conferentiecentra).
Starwood Preferred Guest Plus status is te verkrijgen door een 'corporate' relatie met Starwood Hotels. Bijvoorbeeld een SPG credit card of een bedrijfscontract, maar dat is niet mogelijk voor Nederlanders.

Echter is de Plus status ook te krijgen voor leden van Autoclubs zoals de AAA, CAA maar ook de ANWB! Ben je lid van de ANWB (klik), dan kom je gelijk in aanmerking voor deze status zonder enige moeite, boekingen of verplichtingen!
Een ANWB lidmaatschap kost iets meer dan €17,- per jaar en dat haal je er zo uit als je het mij vraagt. Bij de ANWB winkels krijg je gratis routekaarten en korting op overige producten. Met het 'Show your card and save' programma krijg je ook gratis items of korting bij zusterclubs in het buitenland en verder ook korting bij attracties. Vooral Amerikaanse hotels hebben speciale tarieven voor 'AAA' members, soms bespaar je tot wel 20% en krijg je extra voordelen zoals gratis parkeren. 


Ben je lid van de ANWB en wil je je aanmelden met instant Preferred Plus status? Schrijf je dan in via deze link (klik) voor SPG en houd je ANWB lidmaatschapskaart bij de hand. 

Het mag dan wel geen top tier status zijn, iets is beter dan niets, zeker als het moeite noch geld kost. Late check-out kan handig uitkomen mocht je een avondvlucht hebben en een iets ruimere kamer voor nop is ook altijd welkom.

Daarnaast kan je met deze 'Elite status' altijd nog onderhandelen. Bij mijn verblijf in het Four Points by Sheraton in New York heb ik van tevoren gemaild of ze mij dus een preferred kamer konden toewijzen. Echter nam de manager gelijk het initiatief om mij voor het volle verblijf een suite aan te bieden! Hoewel het geen megakamer was, was de suite zeker beter dan het normale New Yorkse aanbod. 

Je hebt dus altijd net iets meer status dan een gewone member en als je het juist brengt aan het personeel kan je er nog wat extra voordeel uit slepen, aangezien dit niveau vrij onbekend is (claim maar dat het vrijwel gelijk is aan Gold). Ook vragen kost niks! ;) 


2 opmerkingen:

 1. dank voor de tip, waar geef je dit op als je al lid bent?

  Leon

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat ik heb gedaan is een nieuw account gemaakt en mijn bestaande gemerged. Alle punten werden toen overgebracht.
   Log in met je Preferred Plus status en ga dan hierheen: https://www.starwoodhotels.com/preferredguest/account/combine_accounts/index.html . Dan merge je je andere account. Je behoud dan de status van het account waarmee je bent ingelogd en de punten van het andere account worden naar je Plus account overgebracht.
   Ben je niet zeker hoe het werkt, of wil je meer info dan raad ik je aan via de chat met SPG te spreken. Dit is snel, instant en kost je niks!
   Wellicht kan SPG via de chat gelijk je status upgraden, maar daar heb ik geen ervaring mee.

   Verwijderen