Header

zaterdag 21 december 2013

Qatar Airways naar Amsterdam Schiphol (?)

Het ziet er naar uit dat Qatar Airways (QR) in 2014 vluchten naar Schiphol gaat uitvoeren, zo blijkt uit verschillende berichten.
QR zou een General Manager zoeken voor Nederland en ook zouden slots zijn aangevraagd voor een dagelijkse vlucht met een Airbus A330-300. Qatar Airways zelf meldt niks op hun perspagina, noch op hun pagina met toekomstige bestemmingen (klik).

De vijfsterren maatschappij met als thuisbasis Doha is de laatste van de 3 grote maatschappijen uit het Midden-Oosten die op Schiphol gaat vliegen. Emirates (EK, dubbeldagelijks) en Etihad (EY, dagelijks en codeshare met KLM) gingen QR voor, hoewel Qatar al wel lange tijd cargo vliegt naar Schiphol.

Qatar Airways is sinds dit jaar ook lid van Oneworld, de alliantie van onder meer British Airways en Cathay Pacific. Deze uitbreiding geeft Oneworld een steeds verdere aanwezigheid op AMS. Volgend jaar zal ook American Airlines, dat nu fuseert met US Airways (US, vliegt vanaf AMS naar o.a. Philadelphia), op Schiphol gaan vliegen. Het totaal aantal Oneworld airlines dat dan op Schiphol vliegt is 8 (BA, CX, MH, AA, QR, AY, RJ, IB).

Voor reizigers die naar Zuid-Oost Azië of het Midden-Oosten reizen en al dan niet Oneworld status hebben zal dit ongetwijfeld een mooie toevoeging zijn. Qatar Airways is meermaals onderscheiden en is volgens Skytrax een vijfsterren maatschappij.

Tegelijkertijd zal KLM ongetwijfeld niet blij zijn met al weer een Gulf carrier die met een goed product waarschijnlijk ook een deel van KLM's klandizie zal opeisen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten