Header

vrijdag 14 februari 2014

Starwood hotels breidt uit in Nederland met W Amsterdam

Starwood Hotels, waaronder bijvoorbeeld ook Sheraton, Le Meridien en Westin vallen, heeft bevestigd een nieuw hotel in hartje Amsterdam te openen.

Klik op "meer lezen" voor de rest van deze post


Het W hotel, Starwoods eigentijdse, hippe design hotelmerk, is gelegen achter de Dam en het koninklijk paleis. Volgens de planning zal het hotel met 169 kamers waaronder 10 suites en één presidentiële suite in de herfst van 2015 openen.
Het W Amsterdam betrekt het voormalige Rijkskantoorgebouw voor Geld- en Telefoonbedrijf, een historisch pand achter de Dam gebouwd in de architectonische stijl van de Amsterdamse School. De bekroonde architectenbureaus OFFICE WINHOV uit Amsterdam en BK Architecture uit Tel Aviv zorgen voor de nieuwe vormgeving van het gebouw, met inbegrip van een volledige restauratie van historische elementen in combinatie met een nieuw, eigentijds ontwerp.
De lobby van het hotel zal op de 10e etage zijn en het hotel zal ook een dakrestaurant en 'destination bar' hebben met een mooi uitzicht over de stad. Verder zal er er voor 480 vierkante meter aan vergaderruimte zijn, een fitnesscentrum en 24-uurs businesscentre.

Het is interessant om te zien dat Starwood uitbreid in Nederland. Ik ben over het algemeen erg te spreken over de hotels van de groep maar heb nog nooit in een W verbleven. Een vaak gehoorde klacht is echter dat een W meer 'style over substance' waar de focus erg op het design ligt maar waar praktische aspecten het onderspit delven. Ik zie graag het tegendeel bewezen worden en zal de opening dan ook op de voet volgen!

De W keten is het snelst groeiende merk van Starwood met 45 hotels wereldwijd waarvan 7 in Europa, en 20 in ontwikkeling.

De W Amsterdam is Starwoods vierde hotel in Nederland, na het Pullitzer Amsterdam (Luxury Collection), Hotel Des Indes in Den Haag (Luxury Collection) en het Sheraton Amsterdam Schiphol.

Afb. Starwood PR and Communications 

P.S., ben je geïnteresseerd in instant 'Gold light' status in Starwoods Preferred Guest loyalty programme? Lees dan deze post (klik)!

4 opmerkingen:

 1. Leuk dat we nu ook een W in Nederland hebben, ben zelf een grote fan van het concept. Al zullen we vooral buitenlandse businesslui gaan zien in dit hotel.
  Leuk om op de hoogte gehouden te worden.
  Alexander.
  www.hoteldeborgh.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi hotel! Zeker de moeite waard om te proberen.. Ik ken nog een goed hotel waar ik vorige week heb overnacht, namelijk hotel de Klok in Ameland. Ik ben zeer tevreden over de bediening en de kamers van dit hotel. Dit is de website van het hotel:www.hoteldeklok.nl/. Hotel W wordt mijn volgende hotel voor overnachting! Ben benieuwd..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vorige week geweest voor een overnachting van mijn werk en zeker de moeite waard! Heel verrassend heerlijk geslapen.. Volgende maand staat er een overnachting in Breda op het programma.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gaaf! Volgens mij is dit helemaal geschikt voor een hip en romantisch weekendje weg! Mijn vriend en ik zijn in december 3 jaar samen, dus wie weet kunnen we dat op deze manier vieren!

  BeantwoordenVerwijderen