Header

dinsdag 11 februari 2014

Flying Blue miles binnenkort mogelijk in te wisselen bij Transavia

Zakenreis.nl meldt dat het naar alle waarschijnlijkheid later dit jaar mogelijk is om Flying Blue miles te besteden aan Transavia.com (HV) vluchten.
De lowcost dochter van KLM vliegt voornamelijk op vakantiebestemmingen maar biedt ook vluchten aan naar grote (hoofd)steden wat een citytrip met de maatschappij aantrekkelijk maakt.

Het is al langere tijd mogelijk Flying Blue miles te sparen op Transavia vluchten, mits je een codeshare (met KL) code boekt én niet in Nederland begint. Zo kan je bijvoorbeeld van Manchester een vlucht naar Malaga boeken met MAN-AMS met KL en AMS-AGP met HV op één ticket. Pure Amsterdam-XXX vluchten met Transavia zijn níet boekbaar via KLM en je kan er dus geen miles op verdienen.

Of het verdienen van miles ook mogelijk wordt op alle Transavia vluchten is nog onduidelijk. Mijn verwachting is dat Flying Blue dit misschien gaat toestaan op een beperkt aantal (seasonal-)routes waar KLM zelf niet op vliegt om zo geen verlies aan passagiers te lijden. Eventuele Flying Blue Elite voordelen zijn ook nog onbekend.

Vliegen met HV betekent geen gratis bagagetoelage of catering aan boord, maar dat is bij KLM ook niet echt de moeite meer. Wat HV (ook voor de zakenreiziger) aantrekkelijk maakt is het feit dat ze vluchten per enkele reis aanbieden. Dit kan vergeleken met KLM veel geld besparen. Nadeel is dat de maatschappij vaak minder vluchten heeft, niet dagelijks bij of op minder populaire tijdstippen vliegt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten