Header

maandag 3 februari 2014

Singapore Airlines gaat weer First Class aanbieden vanaf Amsterdam

Mike, van ikvliegveel.nl (klik) meldt dat Singapore Airlines (SQ) vanaf mid-april weer First Class inzet op hun vluchten van Amsterdam naar Singapore.
SQ vliegt nu met een Boeing 777-200 naar AMS. Geen van hun B772's biedt een F class (met uitzondering van regionale vluchten). Het lijkt er dan ook op dat SQ hun equipment upgradet naar een Boeing B777-300(ER). Dat betekent dat je dus geen Suites krijgt maar de 'gewone' F class.

De F tickets zijn nog niet in het systeem geladen dus ook prijzen zijn nog niet bekend. Een willekeurige search in augustus laat zien dat een Business Class ticket al €7000 kost! Ik ben benieuwd wat F gaat worden...

Amsterdam had lange tijd geen enkele airline die First class aanbood. Ook KLM heeft First class lang geleden afgeschaft, er zou geen markt meer zijn. Met de intrede van Emirates kwam hier verandering in en mij is verteld dat de maatschappij uit Dubai een best goede bezettingsgraad heeft in hun F Suites.
Naast Emirates is Singapore dus de tweede airline die First aanbiedt, en de enige met directe vluchten naar zuidoost Azië.
Malaysia Airlines, Cathay Pacific, Etihad en Garuda zien op dit moment nog geen brood in een configuratie met First naar AMS hoewel Garuda wel lobbied voor hun B77W met een totaal nieuw interieur inclusief First.

Het valt te bezien of andere Aziatische airlines volgen.

SQ F in 1-2-1 opstelling

Geen opmerkingen:

Een reactie posten