Header

woensdag 11 juni 2014

Malaysia Airlines verhoogt bagagetoelagen

Malaysia Airlines heeft aangekondigd per direct de bagagetoelagen van passagiers in alle reisklasses te verhogen.
Economy passagiers mogen nu 30kg, verdeeld over maximaal twee koffers, meenemen. Business class 40kg en First Class 50 kilo, ook in maximaal twee koffers.

MH volgt hiermee andere Aziatische maatschappijen. Eerder kondigde Singapore Airlines ook al aan de toelage met 10 kg te verhogen (30 voor Y, 40 J, 50 F, Star Alliance Gold leden mogen hier nog eens 20kg bovenop). Andere concurrent Garuda Indonesia staat sinds eind vorig jaar ook 30kg toe voor Economy Class en 40 voor Executive Class (en nog extra voor Skyteam Elite [+] leden).

Verder staat Emirates bekend als pionier van de 30kg standaard. De andere twee Golf carriers Etihad en Qatar hebben inmiddels ook vergelijkbare toelages.

Verrassende achterblijver is Cathay Pacific waar Economy Class nog steeds de oude standaard van 20 kg mee mag nemen. Voor Premium Economy is dit 25kg, voor Business Class 30kg.

China Airlines biedt net als CX 20kg aan.

Europese maatschappijen, waaronder KLM, bieden naar Azië over het algemeen gezien 23kg gratis bagage aan voor Econoomy Class.

Ook al verwacht ik dat de meeste passagiers geen gebruik zullen maken van de volle 30kg, ik denk wel dat maatschappijen die 30kg aanbieden een puntje voor hebben bij de keuze van airline. 20kg is tegenwoordig veel te weinig als je op een twee- of drieweekse vakantie naar Azië gaat. 23kg is al in de goede richting maar aangezien veel toeristen in Azië nog inkopen doen is een toelage van 30kg tegenwoordig wel gewenst. Ik ben benieuwd of KLM en andere Europese maatschappijen dit in de toekomst ook gaan invoeren want zo raken ze steeds verder achter op de airlines uit het Midden-Oosten en Zuid-oost Azië.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten