Header

zaterdag 28 juni 2014

Klein nieuws


  • Reis je vanaf Düsseldorf Airport en wil je er goedkoop heenreizen? Deutsche Bahn biedt sindskort een busservice aan van Antwerpen via Eindhoven en Düsseldorf Centraal Station naar de luchthaven. Van Eindhoven naar de Luchthaven is anderhalf uur, aanzienlijk sneller dan de trein waar je ook nog eens over moet stappen. De bussen zijn uitgerust met WC en WiFi en rijden minimaal 3 keer per dag. Prijzen starten bij €9 per enkele reis. Kinderen onder de 15 reizen gratis. Boeken kan op bahn.de (klik).
  • KLM gaat later dit jaar vanaf haar website pakketreizen aanbieden in samenwerking met partner Airtrade.
  • Etihad investeert in 49% aandelen van het noodlijdende Alitalia. Exacte bedragen zijn niet bekend gemaakt en de instanties moeten de deal nog goedkeuren. Geruchten gaan dat Alitalia de komende jaren 2500 banen moet gaan schrappen.
  • Ik schreef eerder al (klik) over de 'Skycouch' die China Airlines wilde overgenemen van Air New Zealand. CI's nieuwste Boeing 777-300ER is inmiddels uitgerust met een paar rijen met de 'Family Couch'. Prijzen variëren van $200 tot $1000 afhankelijk van het aantal personen in de boeking. De service is niet beschikbaar op vluchten naar Amsterdam waar CI nog een A340 op inzet. Op het moment is het wel beschikbaar op Bangkok en Hong Kong en later dit jaar Frankfurt, LA, New York en San Francisco.
  • Air India treedt 11 juli toe tot Star Alliance als 27ste lid. De maatschappij voegt 35 bestemmingen toe aan het netwerk van de alliantie.  Er was een paar jaar geleden ook al sprake van toetreding maar toen trok *A de uitnodiging in omdat Air India niet aan de eisen voldeed.Geen opmerkingen:

Een reactie posten