Header

dinsdag 4 maart 2014

Let op: tijdelijke grenscontrole bij Schengenvluchten tijdens NSS

Rondom de National Security Summit in Den Haag op 24 en 25 maart heeft de Marechaussee aangekondigd steekproefsgewijs en aan de hand van inlichtingen extra grenscontroles uit te voeren, ook bij Schengen vluchten, meldt de NOS.

Dit kan voorkomen in de periode van 14 tot en met 28 maart op alle internationale luchthavens in Nederland. Het zal geen 100% controle betreffen, maar op bepaalde tijden en locaties om het vliegverkeer zo min mogelijk te hinderen. De controles zouden niet indruisen tegen het Schengenverdrag.

Ik ben benieuwd hoe dit uit gaat pakken, aangezien vele Nederlanders en buitenlanders hier niet op zullen rekenen. Ook vraag ik me af hoe de Marechaussee dit qua infrastructuur gaat regelen. Worden passagiers bij het uitstappen gecontroleerd of worden er mobiele controleposten opgezet?

Naast de tijdelijke paspoortcontrole wordt ook de Polderbaan gesloten alsmede sommige snelwegen rondom Schiphol gedurende de top. Ik hoop dat de overlast niet al te erg wordt met alle strenge beveiliging.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten