Header

zaterdag 25 januari 2014

KLM start trial met enkele reizen op beperkt aantal bestemmingen

KLM start een trial met enkele reis tickets (oneway/OW) voor een gereduceerde prijs. Voorheen waren OWs alleen in de J en Y fares beschikbaar (beide full fare), wat betekent dat een enkele reis vaak (veel) duurder was dan een retour. Nu zijn voor Economy ook de T, L, U, M en B klasses beschikbaar voor een OW ticket. De prijs zal 70% van de retour prijs bedragen. Op dit moment kan het alleen nog op de volgende bestemmingen: Basel (BSL), Bergen (BGO), Bremen (BRE), Bristol (BRS), Boekarest (BUH), Dusseldorf (DUS), Humberside (HUY), Istanboel (IST), Keulen (CGN), Stuttgart (STR) en Warschau (WAW).

Deze prijzen zijn nog steeds absurd, want het is meestal toch nog goedkoper om een retourticket te kopen. KLM is hier echter wel laat mee, budget carriers zoals Easyjet maar ook grotere maatschappijen als SAS en British Airways hebben al langer one way fares, voor schappelijker prijzen (LCC's gewoon 50% van een retour). KLM schiet zichzelf hiermee in de voet want ook nu denk ik dat reizigers die geen retour nodig hebben nog steeds niet voor KLM zullen kiezen. Het is absoluut niet concurrerend.

Daarnaast gaan er geruchten dat KLM dit jaar ook ruimbagage voor een toeslag gaat bieden voor niet-status passagiers... De airline lijkt hiermee een maatschappij te worden met een low cost carrier service, maar een full service prijs. Dat gaat ze ongetwijfeld passagiers kosten, want er is dan geen enkele reden meer om KLM boven Easyjet te kiezen, servicewijze. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten