Header

donderdag 23 januari 2014

Amenity Kit Review: Cathay Pacific Business Class female

Het is weer tijd voor een nieuwe amenity kit review. Deze keer de vrouwelijke versie van Cathay Pacific. De Nederlandse marketing tak van de maatschappij was zo sportief om mij een kit toe te sturen.


Klik op "meer lezen"  voor de rest van dit artikel


Deze serie kits is in oktober van vorig jaar geïntroduceerd. Hiervoor is CX de samenwerking aangegaan met modehuis agnès b. en cosmeticabedrijf 'Jurlique'. Ik heb de vrouwelijke variant gekregen maar qua inhoud is de mannelijke vrijwel hetzelfde. Beide krijgen dezelfde cosmetica producten alleen krijgen de heren er een schoenlepel bij en de vrouwen katoenen watjes. Verder is het uiterlijk van de case iets anders.
Ook wordt er nog onderscheid gemaakt tussen vluchten naar en ex-Hong Kong. Die van mij is de ex-Hong Kong versie

Heren versie vanuit HKG. Afb. CX MediaVrouwen variant naar HKG. Afb. CX Media
Case:
Het tasje is ontworpen door Franse designster agnès b. . Het voelt erg solide aan. De rits is stevig en sluit goed. De stof ik dik en gaat denk ik wel lang mee. De buitenkant heeft een rustig kleurenpatroon met blauwgrijs en donkergroen. Persoonlijk vindt ik de vorm minder, maar dat kan er aan liggen dat het een vrouwenvariant is. Mijn moeder vind het in ieder geval wel leuk dus ik denk dat het aan de doelgroep ligt. Aan de binnenkant zitten in de zijkant twee vakjes waar de cosmetica in zit. Verder nog een aantal logo's op de binnenvoering en de slogan 'specially designed for Cathay Pacific'. De algehele afwerking is uitstekend, zonder haken of losse draadjes.
Na de vlucht zou dit tasje uitstekend dienst kunnen doen als klein reistoilettasje of make-uptasje. De duurzaamheid ziet er erg goed uit.


 Inhoud:
Ook hier een selectie degelijke items. Het neutraal gekleurde slaapmasker is ook van agnès b. en heeft een enkele, brede en stevige, band met klittenband. Eindelijk weer eens een verandering vergeleken met de gebruikelijke dunne bandjes die zo snel scheuren. Ook het klittenband is prettig. De lichtblokkade is echter iets minder. Mocht de cabineverlichting aan zijn dan sijpelt er toch nog wat licht doorheen.
Over de sokken ben ik ook te spreken. Ook hier is het niet het gewoonlijke dunne spul dat haast doorzichtig is.
Zelfs voor de earplugs heeft Cathay ook voor een bekend merk gekozen. De oordopjes van '3M' reduceren het geluid met 29 dB. In deze variant zit er ook nog een zakje katoenen watjes bij.
Qua mondhygiëne verschaft CX een tube Colgate die meer dan voldoende voor een vlucht is. De tandenborstel is van iets minder kwaliteit. Merkloos en van een beetje smoezelig plastic. Er komt wel een houder voor de borstel bij.
Verder zijn er drie 5 mL tubes te vinden van Jurlique producten, een Australische skin care specialist. Het zijn tubes van lipbalsem, dagcrème en citrus handcrème. Er is ook nog een klein foldertje over de Jurlique producten met o.a. ook de ingrediënten.
Als laatste voegt Cathay een waardebon toe van het restaurant of café van Agnès in Hong Kong. Business class passagiers krijgen op vertoon van de bon 20% korting. Ik verwacht niet dat hier veel gebruik van gemaakt wordt maar als je in Hong Kong in de buurt bent is het mooi meegenomen en het is verder reclame voor de Franse keten.


Oordeel:
Op de kwaliteit van zowel de case als de inhoud is niks aan te merken. Cathay Pacific verschaft haar Business Class passagiers genereus kwalitatieve items en heeft voor een aantal zaken bovengemiddelde producten gekozen. De cosmeticaproducten zijn wat je nodig hebt en van een goed merk. Ook de comfort items (sokken, masker, oordopjes) doen recht aan een vijf-sterren business class product. De case is stevig en duurzaam en zal voor vrouwen zeker een tweede leven kunnen krijgen voor toiletspullen.
Al met al een kwalitatief uitstekende kit, maar ik vind de inhoud net iets te weinig om aan Delta te tippen.
Vandaar een miniem puntje minder.

Eindoordeel: 8+

Vorige reviews:
KLM World Business Class (klik)
Delta Tumi BusinessElite (klik)
Northwest Airlines Vintage (klik)

Disclaimer: Hoewel deze kit gesponsord is door Cathay Pacific Nederland hebben zij geen enkele invloed gehad in de beoordeling. Alle uitgedrukte meningen zijn die van mij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten