Header

woensdag 13 februari 2013

Vanaf 22 april bijbetalen voor de koffer bij KLM!

Vanaf 22 april zullen passagiers die met KLM binnen Europa reizen, moeten bijbetalen voor hun koffer. Wanneer men dit online regelt kost het €15 per enkele reis. Betaalt men op de luchthaven dan kost het maarliefst 30€ per enkele reis! KLM zal ook strenger gaan controleren op de handbagage bij de gate. Mocht een passagier teveel handbagage hebben, dan zal hij bij de gate ook 30€ moeten neerleggen. De toegestane hoeveelheid handbagage is 12kg.


Foto: KLM Media

Klik op "meer lezen" hieronder voor de rest van het artikel.
KLM zegt dat de prijzen voor tickets omlaag zullen gaan omdat de meerderheid van de reizigers zonder ruimbagage reist en KLM wil die passagiers tegemoetkomen:
“60 tot 70 procent van onze passagiers reist binnen Europa alleen met handbagage. [...] We zien dat mensen liever minder voor hun ticket betalen. Daarom gaan we meer vluchten voor een lagere prijs aanbieden. Er moet alleen wel extra voor de bagage worden betaald.”
KLM zegt ook dat ze een trend in de luchtvaartindustrie volgen, maar los van de Amerikaanse en low cost carrier markt heeft geen enkele full service maatschappij in Europe (British Airways/IAG of Lufthansa/Swiss) een toeslag voor de bagage doorgevoerd.
Bij KLM dochter Transavia en Air France dochter HOP! moet ook worden bijbetaald à 15-30€ maar die maatschappijen zijn in mijn ogen geen full service carrier  laat staan een nationale luchtvaartmaatschappij. HOP! biedt ook de mogelijkheid om gratis bagage mee te nemen wanneer men een duurder ticket boekt. Ook Flying Blue miles zijn dan inbegrepen.

Flying Blue leden zouden wél hun ruimbaggage gratis in kunnen checken, maar dit moet ik nog bevestigd krijgen.  Hoe het zit met de toeslag voor partner Elites is ook nog onduidelijk.

Het betalen voor ruimbagage is niet de eerste maatregel die KLM neemt om meer inkomsten te genereren. Zo moet je nu al (flink) in de zakken graaien om een extra comfortabele stoel te boeken, of een andere maaltijd te kiezen.
Gaat straks 30€ kosten?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten