Header

woensdag 13 februari 2013

Update KLM Bagageregeling

Zoals hier beschreven  moet er vanaf 22 april worden bijbetaald voor ruimbagage op Europese vluchten bij KLM.

Pas uw reis aan naar uw wensen

Het meenemen van ruimbagage wordt onderdeel van de keuzemogelijkheden voor uw vlucht. Het is bijvoorbeeld mogelijk om uw boeking uit te breiden met extra’s zoals een Economy Comfort-stoel en binnenkort toegang tot de KLM Crown-lounge.

Als u Flying Blue-deelnemer bent, een bedrijf met een corporate contract of BlueBiz-account heeft of reist met een volledig flexibel ticket, dan kunt u nog steeds kosteloos een koffer inchecken.

Voor intercontinentale KLM-vluchten kunt u 1 koffer kosteloos blijven inchecken, ook wanneer u binnen Europa vliegt als onderdeel van een intercontinentale reis.

Hiervoor gelden de volgende uitzonderingen:

U kunt 1 koffer kosteloos inchecken, als u:

  • Flying Blue-deelnemer bent. Flying Blue Elite-deelnemers kunnen 1 koffer kosteloos inchecken.
  • Reist namens een bedrijf met een corporate contract of BlueBiz-account.
  • Een volledig flexibel ticket (boekingsklasse Y of B) binnen Europa boekt.
  • Naar Georgië, Italië, Turkije, de Oekraïne, Rusland of Wit-Rusland reist.
  • Binnen Europa reist als onderdeel van een intercontinentale reis.

Elite leden van andere Skyteam programma's mogen ook 1 koffer kosteloos blijven inchecken als zij op puur Europese vluchten reizen (dus niet in combinatie met een intercontinentale vlucht).

Klik op "meer lezen" hieronder voor de rest van het artikel.
Ook belooft KLM:

Prijsverlaging Europese bestemmingen

Voor retourvluchten naar nog meer Europese bestemmingen worden de instaptarieven verlaagd naar EUR 99. Daarmee breiden wij het aanbod van Europese bestemmingen voor EUR 99 uit naar ruim 30.

In tegenstelling tot de eerdere berichten dat de algehele ticketprijs omlaag ging.

Het loont nu dus zeker lid te worden van Flying Blue.
Dat kan je al gauw 30€ per reis besparen!
Het is wel een klap voor Elite leden die nu geen 2 koffers gratis meer in kunnen checken, en dus, wat betreft bagagetoeslag, op hetzelfde niveau als Ivory zitten.

Meer informatie over Flying Blue: Flying Blue website en mijn Flying Blue uitleg artikel.
Meer informatie over de bagagewijzingen: KLM.com.

UPDATE:
De officiële persverklaring luidt:

Amstelveen, 13 februari 2013

KLM introduceert vernieuwd product en prijsbeleid Europa

KLM biedt de klant maatwerk in Europa

Samenvatting
KLM introduceert nog meer Europese bestemmingen tegen een scherp tarief. KLM verlaagt vanaf 22 april op 11 Europese bestemmingen de prijs naar €99. KLM biedt zo ruim 30 Europese bestemmingen tegen dit scherp geprijsde tarief. KLM heeft hiermee in Nederland het grootste aanbod aan laag geprijsde bestemmingen voor de klant. 

Verder gaat KLM bagage loskoppelen van de ticketprijs. Dit betekent dat de klant in economy class 15 euro per vlucht betaalt voor een stuk ruimbagage op Europese vluchten per 22 april 2013. Iedereen die een relatie met KLM heeft, is hiervan uitgezonderd. Dit zijn klanten die lid zijn of worden van het Frequent Flyer programma Flying Blue. Ook geldt dit voor gecontracteerde Corporate Clients, BlueBiz leden en passagiers die in het bezit zijn van een volledig flexibel ticket (Y en B klasse).
KLM introduceert dit vernieuwde business model in Europa om in te spelen op veranderd klantgedrag: een groot deel van de huidige passagiers in Europa reist nu zonder ruimbagage. Bovendien heeft de klant steeds meer de behoefte om een reis “op maat” samen te stellen. Dit kan hij of zij doen via betaalde opties (paid options), zoals stoelkeuze, meer beenruimte (Economy Comfort) en paid lounge access op termijn. De keuze is aan de klant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten