Header

donderdag 30 mei 2013

Nieuw: bieden voor upgrades bij KLM

Via zakenreis.nl (klik) .
Passagiers kunnen bij KLM bieden op een upgrade naar de business class. Via My Trip op de website van KLM wordt de service ‘Upgrade Yourself’ aangeboden.
Deze is op dit moment beschikbaar op een select aantal Europese en intercontinentale vluchten die op of na 1 juni a.s. vertrekken. Het aanbod wordt nog dit jaar verder uitgebreid. Passagiers kunnen vanaf twee weken tot dertig uur voor vertrek een bod uitbrengen op een stoel in de business class. Er is wel per vlucht een minimumprijs vastgesteld.
KLM probeert zo haar business class stoelen, die anders leeg blijven, te verkopen en nog een beetje winst te maken. Voorheen kon men pas bij check-in een upgrade offer krijgen, met sterk wisselende prijzen. Hoe het bedrag hiervoor wordt bepaald of wie werden geselecteerd is onbekend. Ook of de ticketprijs van het Economy ticket hierop van invloed was, is niet duidelijk.
Het is interessant dat dit al vanaf 2 weken wordt aangeboden, aangezien sommige zakenreizigers last minute boeken. Deze tickets zijn ook veel duurder en KLM zou ook veel meer verdienen. Daarom ben ik erg benieuwd naar de vanaf prijzen.
Nota bene dat er absoluut geen garantie is dat er een WBC stoel wordt aangeboden voor een gereduceerde prijs, laat staan dat je de veiling wint. Wil je dan ook perse WBC vliegen, koop dan een ticket of gebruik miles vooraf.
Ook belangrijk: als je gebruik maakt van deze aanbieding krijg je miles voor je Economy ticket, niet Business class miles!!! Bewaar ook al je gegevens en boardingpasses aangezien het systeem door de wijziging in reisklasse vaak 0 miles toekent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten