Header

dinsdag 1 juli 2014

Amenity kit review: Malaysia Airlines TUMI Business Class

Het was weer even wachten maar ik review weer een amenity kit. Deze keer de Malaysia Airlines Business Class kit by TUMI. Ik heb deze kit ontvangen van MH Nederland. Eerlijk gezegd ligt deze al maanden in de kast. Ik wilde deze review in maart al schrijven maar door MH370 vond ik dit toentertijd niet gepast. Vandaar het lang uitblijven van deze post.

Deze kit wordt uitgereikt aan Business Class (ook nog wel Golden Club Class genoemd) passagiers op longhaul vluchten. Er is geen onderscheid tussen de versie voor man en vrouw.

Klik op "meer lezen" voor de rest van dit artikelCase:
Zoals gezegd is de kit in samenwerking met TUMI gekozen. Net als de 
Delta Tumi BusinessElite amenity kit (klik) ben ik zeer te spreken over de case. Dik nylon, stevige rits en sluiting en een nette afwerking. Vergeleken met de Delta versie is dit wel de grotere broer (20x11cm). Het kan dienst doen als grotere reistoilettas en is zeker erg geschikt voor hergebruik. Er past veel in en in de binnenkant zit een zijvakje voor kleinere flesjes. 


Inhoud:Mondverzorging:
Hier gooit MH hoge ogen. Een fatsoenlijke tube Colgate Total tandpasta en een fullsize Colgate tandenborstel met een handige cover. Verder nog 60ml Colgate mondwater, een item dat m.i. standaard hoort te zijn op longhaul vluchten. Zeker na een nachtvlucht van 12 uur is het fijn om even je mond te spoelen. Een compleet aanbod van hoge kwaliteit dental care artikelen. Thumbs up Malaysia!


Comfort items:
Hier stelt de kit dan weer teleur. Ik hoopte net als bij Delta op een TUMI oogmasker maar het weer zo'n flutding met irritante, slappe bandjes en een oncomfortabele stof. De soort stof die een irritant geluid maakt als het beweegt en niet lekker voelt op je gezicht. De sokken zijn van standaard kwaliteit, ergo twee of drie keer bruikbaar en dan gooi je ze maar weg. Als extraatje zit er wel een uitklapbare haarborstel bij met spiegel. Ook een borstel komen we niet vaak tegen. Maar verder ben ik wel heel erg verbaasd dat oordoppen missen! Dat is naast de sokken en masker toch wel het meest basale dat airlines moeten bieden aan Business Class passagiers. Cosmetica:
Malaysia Airlines werkt hiervoor samen met het Franse merk Clarins. Er zitten 3 kleine 'monster'flesjes bij; 8mL hand- en nagelcrème, 5mL bodylotion en 3mL lippenbalsem. Hoge kwaliteit, lage kwantiteit. Maar voor een longhaul vlucht wellicht té laag. Wat er verder nog bij zit is een 15 mL flesje infectiguard desinfecterende handcrème. Dit heb ik nog nooit eerder gezien maar het is wel een welkome aanvulling. Vliegtuigstoelen zijn zo ongelooflijk vies en het eerste wat ik altijd doe ik mijn armleuning/traytable/IFE-handset desinfecteren met antibacteriele doekjes. Van de airline schoonmaakcrew hoef je namelijk alleen maar te verwachten dat ze grote rommel opruimen, als ze dat al doen. 


Oordeel:
Deze kit had veel potentie. Voor de case en de mondverzorging geef ik volle punten, de cosmetica vind ik kwalitatief goed maar niet genoeg. Echt teleurstellend zijn de comfortitems. En ik snap niet hoe ze oordoppen kunnen vergeten! 
Hoewel de Delta kit meer items had en ook een high-quality TUMI masker, geef ik Malaysia toch net wat puntjes meer wegens de Clarins en Colgate artikelen en vooral het mondwater. Zou MH een beter oogmasker uitzoeken, oordopjes toevoegen en misschien een schoenlepel en pen erbij doen dan zou dit de ideale kit zijn. 

Eindoordeel: 9

Vorige reviews:

Cathay Pacific Business Class female (klik)
KLM World Business Class (klik)
Delta Tumi BusinessElite (klik)
Northwest Airlines Vintage (klik)


Disclaimer: Hoewel deze kit gesponsord is door Malaysia Airlines Nederland hebben zij geen enkele invloed gehad in de beoordeling. Alle uitgedrukte meningen zijn die van mij.

2 opmerkingen:

 1. slecht slaapmasker (die standaard dingen zijn inderdaad flut), geen oordopjes en geen pen, en dan toch een 9 als eindresultaat?

  ps de herbruikbaarheid van het omhulsel van een amenity kit vind ik persoonlijk niet relevant.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alles is natuurlijk relatief en vergeleken met voorgaande recensies. Al met al vond ik dit toch een 9 waard omdat dit, met de twee gebreken gecorrigeerd, de 'ideale' kit zou zijn.

   Ik neem herbruikbaarheid mee omdat ik deels vind dat dit aangeeft hoe de standaard en kwaliteit van de maatschappij zijn. Ze kunnen het anders immers net zo goed in een papieren zak aanbieden.

   Verwijderen