Header

dinsdag 27 mei 2014

Flying Blue versimpelt retro-claims

Flying Blue heeft het proces om miles te claimen die niet automatisch zijn bijgeschreven versimpeld. Nu heb je alleen nog maar je FB nummer en je e-ticketnummer nodig om online een retro-claim in te dienen. Bovendien zie je direct of je claim terecht was en zo ja, worden de miles direct bijgeschreven op je account. Voorheen kwam hier nog een medewerker aan te pas en kon er wat tijd overheen gaan.

Voorwaarde voor de online claim is dat de boeking minimaal één vlucht bevat die door KLM, Air France of HOP! wordt uitgevoerd.


3 opmerkingen:

 1. Het is niet noodzakelijk dat de vlucht wordt uitgevoerd door KLM - het is voldoende als de vlucht geboekt is onder een KLM vluchtnummer. CityJet vluchten van en naar LCY zijn zonder problemen te claimen mits deze geboekt zijn onder en KL code (en dus met een 074-ticket).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je reactie. Ik baseerde mijn info op het statement van Flying Blue. Heb je zelf al ervaring hiermee gehad? Het zou mooi zijn als dit inderdaad ook voor pure codeshare itineraries geldt zolang deze op 074 stock zijn geboekt.

   Verwijderen
 2. Ja, Cityjet vluchten geboekt op en KLM-ticket worden helaas niet meer automatisch bijgeschreven (althans LCY-AMS niet; AMS-LCY wel), maar met de nieuwe site werkt de retroclaim na invoer van het 074-ticketnummer zonder enig probleem.

  BeantwoordenVerwijderen