Header

vrijdag 11 april 2014

Tijdelijk extra Award Miles bij Flying Blue American Express cards

American Express biedt tijdelijk (tot 31 mei) extra award miles als je een co-branded Flying Blue AMEX Silver of Gold creditcard aanvraagt.

Voor de Silver kaart krijg je normaal gesproken 2500 miles als je de eerste maand €100 uitgeeft. Als je nu de Silver kaart aanvraagt en binnen de eerste 3 maanden €1000,- op de kaart besteedt komen daar nog 7500 miles bovenop. Tevens krijg je standaard een KLM Gift Voucher van €50 en een Hertz voucher van €30. De Silver kaart is het eerste jaar gratis, daarna is de jaarlijkse bijdrage €75,-.

Voor de Gold FB AMEX kaart krijg je normaal gesproken 10000 miles als je de eerste maand €100 uitgeeft. Als je nu de Gold kaart aanvraagt en binnen de eerste 3 maanden €1000,- op de kaart besteedt komen daar nog 10000 miles bovenop voor een totaal van 20000 award miles. Dit is evenveel als de Platinum kaart. Hier krijg je ook een KLM Gift Voucher van €50 en een Hertz voucher van €30. De jaarlijkse bijdrage is wel €170 en is het eerste jaar niet waived.

Voor de Platinum kaart is geen aanbieding.

De Silver en Gold kaart komen tevens met 2 respectievelijk 4 qualifying flights voor Flying Blue Elite status. Met de Gold kaart spaar je ook Level Miles (1,5 miles/€ en alleen voor AFKL vluchten).AMEX/FB prijst deze aanbieding aan als 'gratis retourticket Frankfurt', gezien het aantal 'gratis miles'. Echter wens ik klanten daar veel succes mee aangezien een 10k retour ticket een Promo@ward moet zijn en daarvoor is beperkte beschikbaarheid. Verder moet je ook nog taxes betalen dus om hier een gratis citytrip uit te halen is niet echt mogelijk. Daarvoor zijn de miles tegenwoordig te weinig waardevol na de verhoging van award tarieven.

Verder geven deze creditcards op dagelijkse aankopen maar 0,8-1 (Silver-Gold) miles per euro. Voor AF/KLM boekingen die je met de kaart betaald krijg je weliswaar 1-1,5 miles per euro (nog steeds niet veel) MAAR je moet er wel de creditcard fee à €7,50 voor betalen. Waarom KLM deze fee niet waived voor haar eigen co-branded creditcard klanten is een ander verhaal...

Al met al zou ik niemand aanraden deze kaarten aan te vragen gezien de hoge bijdrage (voor de Gold card), de lage waarde van de sign-up bonus en de standaard slechte verdien-mogelijkheden. Mocht je echter toch al van plan zijn om de Silver dan wel Gold card aan te vragen, dan is dit wel mooi meegenomen.

Meer info over de kaarten hier (klik) (en nee, ik krijg geen commissie haha).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten