Header

maandag 14 april 2014

Seat Plus van Air France nu ook op short en medium haul vluchten


Seat Plus, zeg maar het Economy Comfort van Air France, is nu ook beschikbaar op vluchten binnen Europe en Frankrijk. De stoelen, naast de nooduitgang, zijn de reserveren bij online check-in, de kiosken of balies op de luchthaven.

Prijzen zijn afhankelijk van de vluchtduur:
  • €10 bij vluchten <1,5 uur
  • €15 bij vluchten tussen 1:35 en 2,5 uur
  • €20 bij vluchten langer dan 2,5 uur
Prijzen zijn per enkele reis. Mochten bij een retour de twee vluchten onder twee categorie├źn vallen, dan geldt de laagste categorie voor beide vluchten.

Flying Blue Gold en Platinum leden kunnen de stoelen kostenloos reserveren. Silver en andere Skyteam Elite (Plus) leden krijgen niet eens een korting.

Dit is weer een maatregel om uit alles een slaatje te slaan. Voorheen waren deze stoelen voor iedereen kostenloos te reserveren. Er is dus geen sprake van een nieuw concept met meer comfort dan voorheen dat een toeslag zou rechtvaardigen. Daarnaast vind ik de prijzen exorbitant hoog.

Het was te verwachten, maar ik vind het ongelooflijk gierig dat zelfs Flying Blue Silver en andere Skyteam Elite (Plus) leden hier nou voor moeten betalen. Aan de andere kant van de oceaan weet Skyteam partner Delta wel hoe je (partner) Elites moet behandelen. Daar krijgt elk Skyteam Elite Plus lid gratis Economy Comfort en Skyteam Elites gratis nooduitgang stoelen. Air France/KLM nemen Delta's concepten met betrekking tot extra comfort stoelen wel over, maar negeren daarbij de opvattingen hoe je loyale klanten hoort te behandelen in plaats van uit te melken.


1 opmerking:

  1. Ben tenminste blij om te zien dat Gold leden wel gratis deze stoelen kunnen gebruiken. Zo ver is KLM nog niet..

    BeantwoordenVerwijderen