Header

vrijdag 19 april 2013

UPDATE KLM Baggagebeleid

Zoals eerder geschreven ( post ) voert KLM vanaf 22 april een nieuw baggagebeleid. Voor vluchten binnen Europa moet dan voortaan worden bijbetaald voor de koffer/ruimbagage. Voor Flying Blue leden zou de toeslag niet gelden. Later postte ik een update waarin stond vermeld dat ook Flying Blue Elite leden 1 (één) koffer kosteloos konden blijven meenemen.

Het lijkt erop dat KLM van gedachte is veranderd. De volgende update werd naar reisagenten verstuurd: (belangrijkste stukken dikgedrukt)
 Belangrijke informatie voor invoering vernieuwd ruimbagagebeleid KLM per 22 april 2013
KLM heeft in februari aangekondigd haar ruimbagagebeleid voor Europese vluchten te wijzigen. Met ingang van 22 april 2013 is het meenemen van ruimbagage op Europese vluchten een betaalde keuzemogelijkheid voor passagiers die in Economy Class reizen. Deze wijzigingen gelden voor vluchten met KLM vluchtnummers. Deze verandering is van toepassing vanaf ticketing datum 22 april 2013. Tickets die afgegeven zijn voor 22 april 2013 zijn nog inclusief bagage.
1. De uitgesloten klantgroepen
KLM maakt een uitzondering voor een aantal klantgroepen door hen vrij te stellen van betaling voor het eerste stuk ruimbagage op Europese vluchten. Dit geldt voor de volgende klantgroepen:

1. Alle Flying Blue deelnemers*
2. SkyTeam Elite en Elite Plus deelnemers

3. Gecontracteerde corporate klanten
4. BlueBiz deelnemers

5. Zeelieden en missionarissen programma’s (ongewijzigd 2 stuks ruimbagage)
6. Passagiers reizend met een full flex ticket in Y & B klasse
7. Passagiers reizend in de Y/B/W/S/A boekingsklasse op de route AMS-CDG

8. Passagiers reizend naar Georgië, Italië, de Oekraïne, Rusland of Wit-Rusland
9. Kinderen jonger dan 2 jaar kunnen ongewijzigd 1 stuk ruimbagage van maximaal 10 kg meenemen

Het KLM ruimbagagebeleid voor Speciale bagage is ongewijzigd (o.a Medische bagage, sportuitrusting, huisdieren).
Voor intercontinentale KLM-vluchten kunnen passagiers één koffer kosteloos blijven inchecken, ook wanneer deze passagier binnen Europa vliegt als onderdeel van een intercontinentale reis. Passagiers reizend naar Turkije, Cyprus en Israël zijn niet uitgesloten voor het nieuwe ruimbagagebeleid (voor een overzicht van de landen zie de bijlage).
2. Behoud bagagevrijstelling van twee stuks ruimbagage voor Flying Blue Elites
* Flying Blue Elites (Platinum, Gold en Silver) deelnemers behouden de bagagevrijstelling op Europa voor twee stuks ruimbagage. Dit in tegenstelling tot eerdere communicatie in februari 2013. Flying Blue Ivory deelnemers zijn vrijgesteld voor 1 stuk ruimbagage.


3. Uitleg over de getoonde bagagetoelage op het E-ticket voor de uitgesloten klantgroepen
De bagagevrijstelling als onderdeel van de tariefvoorwaarden loopt via de CRS systemen door op het E-ticket met een vermelding van de bagagevrijstelling conform het tarief. Dit geldt voor de niet-gepubliceerde tarieven (corporate contracted, zeelieden en missionarissen); Y en B tarieven en Y,B,W,S,A tarieven op AMS-CDG; en tarieven naar de uitgesloten landen.

Voor de gepubliceerde tarieven die geen bagagevrijstelling hebben wordt conform de tariefvoorwaarden “NO” op het E-ticket vermeld. Dit geldt voor de volgende klantgroepen:

1. Flying Blue Ivory
2. Flying Blue Elites (Platinum, Gold en Silver)
3. BlueBiz reizigers
4. Corporate passagiers reizend op een gepubliceerd tarief

Voor deze klantgroepen maakt KLM een uitzondering door hen vrij te stellen van betaling voor ruimbagage. Deze vrijstelling is alleen van toepassing indien het Flying Blue, BlueBiz of Corporate account nummer opgenomen is in de boeking.

NB: Volgens de huidige richtlijnen is het mogelijk voor een Flying Blue deelnemer zijn of haar Flying Blue nummer nog op te voeren tot en met het inchecken.  
Via Flytertalk member 'Gajan' 

Flying Blue Elite leden behouden dus 2 (twee) gratis stuks ruimbagage intra-EU. Opmerkelijk genoeg geldt dit NIET voor andere Skyteam Elite(+) leden!

Ook maakte KLM vandaag bekend dat, door de IT problemen, de ingangsdatum van het nieuwe beleid is uitgesteld tot 14 mei! 
Nieuw bagagebeleid Europa vanaf 14 mei van kracht
In februari heeft KLM aangekondigd per 22 april 2013 haar ruimbagagebeleid voor Europese vluchten te wijzigen. Vanwege de IT-technische problemen van vandaag, wordt de ingangsdatum van het gewijzigde bagagebeleid uitgesteld. Het gewijzigde bagagebeleid is van toepassing op tickets uitgegeven vanaf 14 mei 2013.  

Wat ook belangrijk is te vermelden, is dat ook wanneer een Elite/Bluebiz/Corporate passagier een Europese vlucht boekt, er op de reservering '0 piece' of 'NO baggage' vermeld staat. Dit is een IT bug en men hoef zich dan ook geen zorgen te maken om de toeslag, als men in de uitgesloten klantgroepen valt.

Voor passagiers zonder Flying Blue account of andere ontheffingen gelden de volgende prijzen:
1ste stuk bagage tot 23 kg: €15 (enkele reis) online, €30 (enkele reis) op de luchthaven.
2e en 3e stuk bagage (enkele reis): €45 online, €70 op de luchthaven. *Op Europese vluchten


Houd er rekening mee dat KLM verscherpt op de handbagage gaat controleren! Elke Economy Class passagier mag 1 stuk handbagage en 1 accessoire (laptoptas, handtas, etc) meenemen met een TOTAAL gewicht van maximaal 12kg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten