Header

dinsdag 2 april 2013

1 april geweest; status gereset; geen Aprils fools herhaling

1 april ligt alweer achter ons (dit jaar gelukkig zonder grote devaluatie maatregelen!). Op die datum worden, indien de kwalificeringsvoorwaarden niet zijn gehaald, de Elite statussen van Flying Blue leden gedowngraded. Een groot voordeel van Flying Blue is de zogenaamde 'soft landing'. Wanneer je als Elite minimaal één vlucht maakt met AF-KL/Skyteam zak je maar één Eliteniveau. Ben je dus bijvoorbeeld Gold en maak je maar één kwalificerende vlucht, dan ben je het daaropvolgende jaar Silver. Ook al heb je niet de minimale 15 vluchten voor Silver gehaald.
Ikzelf ben gisteren helaas weer gedowngraded naar Ivory en ik zal de Flying Blue Silver status van de afgelopen 2 jaar zeker missen. De priority behandeling op de luchthaven maakt zoveel verschil in mijn ervaring.
Gelukkig ben ik nog Skyteam Elite bij een andere maatschappij en geniet ik nog steeds de Skyteam Elite voordelen op mijn KLM/Skyteam vluchten dit jaar. De exclusieve KLM Elite reserveringslijn (voor Flying Blue Elites only ) zal ik wel missen.

Afbeelding: Air France/Flying Blue

2 opmerkingen:

  1. Indien je nog een Elite status hebt bij andere SkyTeam maatschappij dan geniet je nog van de Priority behandelingen op Schiphol;-), alleen geen toegang tot de (SkyTeam)lounge.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klopt helemaal hoor (en ik was nooit Elite+, dus geen gratis lounge). Maar ik denk dat het bij vrijwel elke airline het geval is dat de Elites van het eigen programma toch voorrang hebben. Bij KLM is dit het geval wanneer er irregular operations zijn bijvoorbeeld. Ook heb ik de KLM Elite reserveringslijn genoemd die alleen voor Flying Blue Elites is.
    Bij Delta Airlines zijn Flying Blue Elites ook hoger in de keten dan andere Skyteam Elites. Zij staan gelijk aan hun eigen Silver Medaillion.
    Toch ben ik wel blij met KLM want zij geven op AMS wél Skypriority aan Flying Blue Silver én Skyteam Elites (bij security/passport check/boarding). Dit is zeker niet over de gehele Skyteam alliantie het geval.

    BeantwoordenVerwijderen