Header

zaterdag 9 maart 2013

Vliegen op frituurvet en wifi aan boord: Ontwikkelingen bij de KLM

KLM voert vlucht uit op biobrandstof:

Gisteren is KLM gestart met het uitvoeren van vluchten op biobrandstof van Amsterdam Schiphol naar New York JFK. Gedurende een half jaar zal wekelijks de vlucht naar de Amerikaanse stad worden uitgevoerd met brandstof verkregen uit afgewerkte plantaardige olie. KLM kiest eerst voor een trial, aangezien het aanbod van biobrandstof niet zeker is. De BioFuel is namelijk 4x zo duur als gewone kerosine.

Klik op 'meer lezen' voor de rest van dit artikel. 

Persbericht:

KLM start wekelijks vluchten op duurzame biobrandstof van John F. Kennedy International Airport in New York naar Schiphol. Vlucht KL642 wordt iedere donderdag uitgevoerd door een Boeing 777-200.
Deze vluchten zijn het resultaat van de gezamenlijke inspanningen en  samenwerking tussen KLM, Schiphol Group, Delta Air Lines en de Port Authority of New York and New Jersey, en mogelijk gemaakt door de partners van corporate BioFuel programma van KLM. Samenwerken is cruciaal voor de toekomst van duurzame biobrandstof in de luchtvaartindustrie. Met dit initiatief onderstreept KLM dat.
Naast deelname aan het BioFuel programma van KLM investeert Schiphol Group ook in deze KLM-vluchten op duurzame biobrandstof. De serie vluchten van JFK International Airport naar Schiphol wordt voorafgegaan door een eerste vlucht op 8 maart van Schiphol op JFK International Airport. De gebruikte biobrandstof wordt gewonnen uit afgewerkte plantaardige olie.
In juni 2012 werd de langste KLM-vlucht ooit op biobrandstof van Amsterdam naar Rio de Janeiro uitgevoerd. De vluchten naar New York zijn de volgende stap, die de voortrekkersrol van KLM in de ontwikkeling van biobrandstof bevestigt.
Nieuwe partners voor biobrandstof
KLM werkt al sinds 2007 samen met het Wereld Natuur Fonds (WNF). Dit partnerschap is erop gericht de luchtvaart duurzamer te maken door de CO2-uitstoot terug te dringen, efficiënter gebruik te maken van brandstof en door te investeren in innovaties zoals duurzame biobrandstof.
Vorig jaar had KLM een wereldprimeur met het allereerste biobrandstofprogramma voor zakelijke gebruikers. Met dit programma kunnen zakelijke reizigers een deel van hun vluchten of specifieke routes op ‘groene’ brandstof vliegen. Zo wordt biobrandstof verder ontwikkeld en de CO2-uitstoot van de luchtvaartsector teruggedrongen. Het aantal deelnemers aan het programma is inmiddels meer dan verdubbeld tot vijftien partners, waartoe sinds dit jaar ook de stad Amsterdam, Loyens & Loeff, PGGM, FMO, Siemens, TomTom, Delta Air Lines en CBRE Global Investors behoren. Samen met bestaande klanten als Ahold, Accenture, DSM, Heineken, Nike, Philips en Schiphol Group, die al sinds juni 2012 zijn aangesloten, steunen zij het BioFuel programma van KLM.
Duurzame biobrandstof
De biobrandstof van KLM wordt geleverd door SkyNRG, dat in 2009 samen met ARGOS en Spring Associates is opgericht. SkyNRG is operationeel partner van het biobrandstofprogramma van KLM en wereldwijd marktleider op het gebied van duurzame kerosine. Deze joint venture voorziet momenteel meer dan vijftien luchtvaartmaatschappijen wereldwijd van brandstof. Op vluchten van JFK International Airport naar Schiphol wordt SkyNRG bij de brandstofdistributie ondersteund door haar Amerikaanse partner EPIC Aviation LLC. Vanaf maart 2013 is SkyNRG de eerste leverancier van hernieuwbare vliegtuigbrandstof die volledig gecertificeerd is door RSB (Roundtable on Sustainable Biofuels).
Bron: KLM Mediarelations 


Foto: archief KLM Media

Het Wereld Natuur Fonds prijst KLM voor haar leidende rol om vliegreizen zo duurzaam mogelijk te maken. 

KLM biedt Wifi aan op Boeing 777:

Vanaf 2 april start KLM met een proef waarbij passagiers de mogelijkheid hebben aan boord te internetten via WiFi. Een Boeing 777-300ER (de PH-BVF) van de maatschappij is uitgerust met een antenne en technologie van Panasonic Avionics die een internet verbinding mogelijk maakt. Het systeem zal beschikbaar zijn boven 20.000 voet. Prijzen zijn nog niet bekend. 
Ook één Boeing 777-300ER van Air France zal bij wijze van proef internet aanbieden. Daarna wordt geëvalueerd of de technologie in andere vliegtuigen wordt geïnstalleerd. 
Air France/KLM is niet de eerste maatschappij die internet aan boord aanbiedt. Onder andere Delta Airlines, Emirates en American Airlines bieden al een draadloze verbinding aan op de meeste vluchten.

Foto: Jaunted.com


Geen opmerkingen:

Een reactie posten