Header

zondag 3 maart 2013

Vanaf 2014 geleidelijk weer vloeistoffen mee aan boord!

Vanaf 2014 mogen passagiers in de EU weer grotere (>100ml) hoeveelheden vloeistoffen meenemen aan boord van een vliegtuig. Na een poging met een vloeibare bom een aantal jaren geleden was de regelgeving aangepast zodat passagiers vloeistoffen in verpakkingen van maximaal 100ml mee mochten nemen met een totaal van maximaal 1 liter. De Europese Commissie heeft  gemeld dat dit verbod vanaf 2014 geleidelijk wordt opgeheven. Het begint met het meenemen van medicijnen, dieetproducten en babyvoeding. Vanaf 2016 zouden alle vloeistoffen moeiteloos meegenomen moeten kunnen worden. Speciale scanners moeten voortaan explosieven opsporen in handbagage in plaats van de algemene 'war on water'.
BRUSSEL - Vliegtuigpassagiers in de Europese Unie mogen vanaf 2014 weer grotere hoeveelheden van bepaalde vloeistoffen mee aan boord nemen. Het huidige verbod, dat een terreuraanslag moet voorkomen, zou tegen 2016 helemaal verdwenen moeten zijn. Maar dat hangt af van de ervaringen met de versoepeling van de regels.
Dat meldden Europarlementariƫrs vrijdag. Zij kwamen het besluit overeen met de Europese Commissie in Brussel.
Vanaf 31 januari 2014 kunnen medicijnen, dieetproducten en babyvoeding gewoon weer mee in de handbagage. Daarnaast mogen dranken, gels en parfums die na de veiligheidscontrole op een luchthaven zijn gekocht, zonder belemmering mee bij een overstap. Speciale scanners gaan voortaan vloeibare explosieven in handbagage opsporen.
Het was eigenlijk de bedoeling de regels in april 2011 te versoepelen. Maar toen bleken de scanapparaten nog niet snel en betrouwbaar genoeg.

 Bron: ANP
De oude regelgeving

Geen opmerkingen:

Een reactie posten